PRESSRELEASE      MAJ      2018
 

Blossfeldt - Ikoniska växtporträtt i nyprint

Foton från förra seklet gör comeback...

Karl Blossfeldt, fotokonstnären bakom boken Urformen der Kunst, är aktuell igen - 86 år efter sin egen död. 2dd och Tres PR har tillsammans med Sköna Ting tagit fram posters, kort och anteckningsböcker med Blossfeldts klassiska originalmotiv - i samarbete med Karl Blossfeldt Archive.

De svartvita fotoporträtten avslöjar oväntade former och mönster i naturen. Redan i början av 1900-talet började den helt och hållet självlärda Blossfeldt bygga sina egna kameror som lät honom fotografera växter under ett förstoringsglas. 

Blossfeldt arbetade som skulpturlärare och använde fotosamlingen för att undervisa sina elever i naturens mönster, men efter att verken ställdes ut på Galerie Karl Nierendorf i Berlin 1926 förvandlades läraren till fotokonstnär. 1928 publicerades boken Urformen der Kunst som kom att bli en av 1900-talets viktigaste och mest älskade fotoböcker. 

Blossfeldt ville att hans fotografier skulle användas för att lära och inspirera arkitekter, skulptörer och konstnärer eftersom han ansåg att modern konst och naturens skönhet gick hand i hand.

HITTA BLOSSFELDT HÄR
Poster 18x24 cm
Pris: 149 kr
Poster 70x100 cm
Pris: 899 kr
För mer information, högupplösta bilder eller produktlån till fotograferingar, kontakta Mia Bolin på Tres PR.
Tel: 070–983 88 55   E-post: mia@trespr.se
Facebook
Facebook
Instagram
Instagram
Hemsida
Hemsida
E-post
E-post
Tryck här om du vill sluta få e-post från oss *|REWARDS|*