PRESSRELEASE      FEBRUARI      2019
 
Precision, lekfullhet och mjuk elegans när Pholc lanserar säsongens nya lampor.
 
Svenska belysningsföretaget Pholc fortsätter sina framgångsrika samarbeten med svenska formgivare och presenterar i samband med Stockholm Furniture Fair tre nya armaturer. KANDINSKY av Broberg & Ridderstråle, DONNA av Nina Jobs och Stina Sandwall samt BOUNCE av Monika Mulder.
KANDINSKY – Broberg & Ridderstråle 
 
Broberg & Ridderstråles nya takpendel KANDINSKY för Pholc, uttrycker såväl precision och styrka som viktlöshet och ömtålighet. Kompositionen med en sfär som genomskärs av spjutliknande metall har inspirerats av de abstrakta cirklar som Wassily Kandinsky målade på Bauhausskolan på 1920-talet.
 
Stor omsorg har lagts på att sömlöst infoga den specialgjorda ljuskällan i det lodräta spjutet. Mässingspjutet skär igenom det rökfärgade glaset och sprider ett varmt, dimbart ljus. Takpendeln KANDINSKY tillverkas med rökfärgat grått eller rökfärgat brunt glas. Globen finns i 

 

DONNA – Nina Jobs och Stina Sandwall
 
Pendellampan DONNA av Nina Jobs och Stina Sandwall ger ett mjukt intryck och påminner om plisserat tyg fast materialet är tunn metall. Det var Nina Jobs och Stina Sandwalls tanke när de, inspirerade av modevärlden, sökte utmaningen att förvandla ett hårt material till något taktilt och behagligt. 
 
DONNA är av aluminium och finns i två olika storlekar, 18x25 cm och 7x17 cm. Lamporna finns i fyra färger – linen, blush, black ink och autumn leaves – vars softade nyanser förstärker formens mjukhet. 

 
BOUNCE – Monika Mulder 
 
En positiv, grafisk känsla genomsyrar Monika Mulders nya armatur Bounce. Genom att konstruera flera bågar ovan varandra skapas en form som spritter av energi och lampan ser ut att dansa och hoppa genom rummet. 
 
BOUNCE fungerar lika bra ovan ett avlångt bord som en butiksdisk. Lampan skänker omedelbart karaktär till ett rum på samma gång som den sprider ljus. Materialen är metall och opalglas. BOUNCE finns i två storlekar, 116x65 cm och169x91 cm. Globerna har en diameter om 10 cm. 

 
Besök vår bildbank
För mer information, högupplösta bilder eller produktlån till fotograferingar, kontakta Mia Bolin på Tres PR.
Tel: 070–983 88 55   E-post: mia@trespr.se
Facebook
Facebook
Instagram
Instagram
Hemsida
Hemsida
E-post
E-post
Tryck här om du vill sluta få e-post från oss *|REWARDS|*