PRESSRELEASE   •   MARS   •   2020

MASAYOSHI OYA
Keramikern med känsla för mönster
 
Fine Little Day presenterar stolt ett nytt, exklusivt samarbete med keramikern Masayoshi Oya. Textilmönstret UNDO utgör grunden för kollektionen av jacquardvävt linne i blå toner. I serien ingår kuddfodral, kökshandduk, bordsduk samt tabletter. Och till och med en brödkorg!

Masayoshi Oya är född 1979 i Japan och har sin utbildning där, men även här i Sverige. Sedan flera år tillbaka arbetar han i Göteborg. Masa tillverkar både praktiska och konstnärliga föremål i lera, men skapar också skulpturer som utmanar vår uppfattning om vad keramik är. 2019 mottog han det prestigefyllda stipendiet från The Sten A Olsson Foundation för forskning och kultur och har nyligen avslutat en utställning på Göteborgs Konstmuseum.


 

Masayoshi har även gjort en kollektion laminerade björkbrickor i mönstret FOLKDRÄKTER, en hyllning till traditionella, svenska festkläder. Det handtryckta mönstret är inspirerat av våra folkdräkter och förenat med Syodou eller Syuuji, en kalligrafi-teknik från Japan. Detta möte resulterar i de vackra, levande ränderna.
Brickorna är tillverkade i Sverige av FSC-märkt björkfanér och finns tillgängliga i utvalda butiker från och med Mars 2020.
 
För mer information, högupplösta bilder eller produktlån till fotograferingar, kontakta Mia Bolin på Tres PR.
Tel: 070–983 88 55   E-post: mia@trespr.se
Facebook
Facebook
Instagram
Instagram
Hemsida
Hemsida
E-post
E-post
Tryck här om du vill sluta få e-post från oss *|REWARDS|*