PRESSRELEASE   •   DECEMBER   •   2021

     Detoxa din garderob med naturnära hybrider

Greeningline är ett nytt svenskt varumärke med hållbara hybridkläder vars filosofi är att skapa kvalitetsplagg i en naturnära palett av giftfria växtbaseradefärger, tillverkade av naturmaterial som sparar vatten och energi, samt är biologiskt nedbrytbara. "Natur returns to nature".

 

Greeningline är kreerat runt ett nytt sätt att klä sig. För hur vi lever nu. Inte uppdelade i basplagg, fritid, eller träningskläder. Inte heller efter specifika årstider, utan är säsongslösa hybrider. Plagg som kan användas från morgon till kväll, med väl avvägd design, funktion och materialval baserade på grundarens många års erfarenhet från modevärlden där hon sett "The Good, the Bad and the Ugly".

"De flesta material i våra kläder är tillverkade med en mängd giftiga kemikalier och plaster. Även när du köper ekologiskt eller det som ofta beskrivs som hållbart. Jag har dedikerat min kunskap som textil och hållbarhetsexpert till att kreera så sustainable-produkter som möjligt med hållbara material, giftfria färger och småskalig produktion. Produkterna leveras i tyg el bioplastpåsar med etiketter i bomull och hangtags av återvunnet papper. Vi har även ett modernt tänk när det gäller storlekar. Allt för att bevara vår planets resurser, förbättra situationen inom alla led av produktion, samt främja en känsla av välbefinnande för den som bär plaggen" - Celia Ingesson, grundare med ett förflutet på H&M, Ralph Lauren och WGSN.

Varför Greeningline? “Jag är uppväxt i Sverige med närhet till naturen, minimalistiska värderingar och "lagom" som ledord. Som vuxen innebar mitt arbete som design Executive/Trend Forceaster ett intensivt resande, ofta till platser där material och kläder tillverkas. För att klara av den nomadiska livsstilen och stressen från modeindustrin började jag
kombinera arbetsresor med hälsoretreats som fokuserade på återhämtning, hälsa, yoga och meditation. Det var på en av dessa resor som visionen för Greeningline utvecklades. Jag insåg att något saknades inom den i övrigt övermättade modemarknaden. Ett varumärke som kombinerade basplagg med högkvalitet, leisure/athleisure med äkta hållbarhets etos och en modern estetik.

Jag bestämde mig för att förändra min karriär och fokusera
på framtiden för hållbar design. Det har inte varit lätt. Det innebar att helt ompröva min designprocess. Jag var tvungen att sakta ner och fokusera
på hur man kan "detoxa" material. Återupptäcka och modernisera metoder för botanisk infärgning. Samt kreera utifrån vad som är möjligt och naturvänligt, istället för vad vi kan åstadkomma med giftiga färger, syntetmaterial och en storskalig produktion.

Greeninglines klädkollektion är en liten del av Greeningline och kommer att få växa fram organiskt. Autentisk hållbarhet tar tid och är utmanande att producera så idag säljs plaggen främst genom egen internationell
webshop samt några få väl utvalda återförsäljare som NK Active i Göteborg och Altromondo Studios i Stockholm. Greeningline är också en hållbarhets plattform för att sprida kunskap samt rådgivning riktad både mot företag och slutkonsument.

Med ett förflutet både som modeskribent, textil - och trendanalytiker delar Celia Ingesson och hennes inspirerande "nätverk av kvinnor" generöst med sig av kunskap, fakta och inspiration under Journal på Greeningline.com.

För mer information, högupplösta bilder eller produktlån till fotograferingar, kontakta Mia Bolin på Tres PR.
Tel: 070–983 88 55   E-post: mia@trespr.se
Facebook
Facebook
Instagram
Instagram
Hemsida
Hemsida
E-post
E-post
Tryck här om du vill sluta få e-post från oss *|REWARDS|*