PRESSRELEASE   •   JANUARI   •   2022

Den svenska konstnären Emilia Ilke har skapat kollektionen Sea Sea Sea för Fine Little Day våren 22 - en kollektion som hyllar havet och dess gömda skatter. Ilke föddes 1984 i Uppsala och växte upp i ett svenskt-polskt hem. Familjens iögonfallande efternamn har hon fått efter farfar som fabricerade det för att sticka ut från mängden. Hon är utbildad vid Gerlesborgsskolan och verkar och bor i Stockholm som konstnär. Vi är väldigt förtjusta i Ilkes konstnärliga uttryck och hennes produktivitet klår de flesta. Emilia Ilke är en kraft utöver det vanliga - precis som hon själv beskriver sitt mönster VÅG. 

Kollektionen Sea Sea Sea fokuserar på vad som finns under havsytan. Drömmen om att vara den där lilla fisken som virvlar runt i vågorna, gömmer sig bland snäckor och flyr slemmiga maneter. Och som för ett ögonblick tar ett svep över vattenytan för att njuta av den vackra anblicken av solbadande människor under rödrandiga paraplyer för att sedan försvinna i det stora blå igen.
 
Kollektionen består av flera mönster på textil; kuddvar, löpmeter, dukar, gardin, ullpläd, muslinfiltar, brickor, posters, en mobil och kommer finnas i butik fr.o.m. mitten av februari. 
 

Snäckan, en symbol för resande. De är inte bara vackra för ögat, de är bärare av minnen och ett öra bort från ljudet av stranden, havet. För Emilia Ilke tar de henne tillbaks till somrarna spenderade utanför Oskarshamn som barn hos farfar Ilke. 
 

För mer information, högupplösta bilder eller produktlån till fotograferingar, kontakta Mia Bolin på Tres PR.
Tel: 070–983 88 55   E-post: mia@trespr.se
Facebook
Facebook
Instagram
Instagram
Hemsida
Hemsida
E-post
E-post
Tryck här om du vill sluta få e-post från oss *|REWARDS|*