Klint X Arranging Things

Klint introducerar Arranging Things första kulörpalett 
När färgvarumärket Klint ville göra den första stora utökningen av sin utvalda kulörpalett tog de kontakt med den färgälskande inredarduon bakom Arranging Things. Resultatet blev en palett om 11 kulörer, inspirerad av ögonblick och detaljer, stämningar och stunder man vill dröja sig kvar i. Med en intern kommunikation som “Om Alexander Calder och Picasso sågs och åt en hel fisk till lunch” angrep de uppdraget. Resultatet är en varm, och optimistisk skara kulörer som möjliggör både starka färgsättningar av hela miljöer, eller mer balanserade inredningar där paletten kombineras med en neutral bas. Ett blåmålat vardagsrumstak, lejongula köksluckor, en milt grön hall, eller en omslutande bränd orange i sovrummet är några av de världar som paletten öppnar upp för för den som vill inreda med färg.
 
Fountain Ave- en av de 11 nya kulörerna i samarbete med Arranging Things
"En hyllning till Los Angeles i allmänhet och den perfekta lilablå nyansen hos Hollywoods mest kontroversiella frikyrkas högkvarter i synnerhet", säger Lisa Millberg och Leo Forssell fån Arranging Things.
Ett centralt mål för Arranging Things Lisa Milberg och Leo Forssell har sedan starten 2018 varit just att få in mer färg i svenska hem. “Vi kan personligen inte tänka oss något mindre tilltalande än att bo i ett avskalat beige showroom, men däremot så behöver inte färg betyda Pippi Långstrump-kalas eller att doppa hela lägenheten i turkos. Det finns en rädsla för färg som vi hoppas kunna hjälpa till och råda bot på. Vi vill visa att det går att inkorporera varma inbjudande färger i sitt hem på ett avvägt och elegant vis och det är också möjligt att vara lekfull och seriös samtidigt”, säger duon. Målet för dem båda är att komma hem till en färgskala som skänker lugn och trygghet men som också inspirerar och väcker impulser att njuta, läsa, resa, samtala, eller vad man nu hämtar energi och kraft ifrån. 
 
 
Arranging Things 11 kulörval rymmer ett varierat men ändå samspelt spektra av gula, gröna, orange, röda och blå nyanser som är “helt ovetenskapligt framtagna med magkänsla och en personlig önskelista som enda riktmärken”. Känn in färgerna, se hur de beter sig i olika ljus och kontexter, och får du sedan impulsen att ta en långlunch med en god vän, boka en resa till en ny stad, eller läsa om en favoritbok, är det ett tecken på att paletten gjort sitt.
 
 
Under de senaste fyra åren så har Arranging Things jobbat med inredningsprojekt åt kommersiella och privata kunder, allt från kontor åt ett filmproduktionsbolag i en av Hötorgsskraporna, ett showroom åt ett modeföretag på Melrose Avenue i Hollywood, ett-som-blev-två kontor åt en snabbt växande mediabyrå vid Stureplan, till, för närvarande, ett ensamt hus på en privat ö i Mälaren. Därtill gör de stylinguppdrag för reklam och mode, de ritar och designar möbler, musiklägger restauranger och butiker och driver en en-gång-i-veckan-butik med kontemporärt konsthantverk blandat med vintage-objekt på Erstagatan i Stockholm. “När det sammanfattas så där låter det lätt spretigt men för oss handlar allt i grund och botten om samma sak: att skapa en tilltalande, inspirerande och personlig helhet”.
 
De 11 nylanserade färgerna rangordnade uppifrån till vänster heter:
1. Santa Fe
2. Dingo
3. Vinho Verde
4. Sun Room
5. Albatross
6. Sketch for Summer
7. Rioja
8. Early Blue
9. Inner Space
10. Fountain Ave
11. Off Season
Arranging Things palett finns tillgängliga på klinthome.se
 
Arranging Things egna ord om de 11 kulörerna:
 
Early Blue
Tidig morgon, jämte havet, utsikt över en obruten horisont, innan gränsen mellan himmel och hav hunnit skärpa till sig.
 
Rioja
Häll den i ett vinglas, kisa och dröm dig bort till en middag med vänner inknökade runt ett stort rustikt träbord i en medelhavsträdgård en ljum julikväll.
 
Fountain Ave
En hyllning till Los Angeles i allmänhet och den perfekta lilablå nyansen hos Hollywoods mest kontroversiella frikyrkas högkvarter i synnerhet.
 
Sun Room
Ett rum som badar i sol, ett öppet fönster med en försiktigt böljande gardin, ett varmt parkettgolv med en loj katt på. Här är en gul som inte har bråttom. 
 
Vinho Verde
Stilla dagdrömmar om krispig nätmelon, friskt vitt vin med en näve pistagenötter till, Kyoto om våren.
 
Santa Fe
En solvarm terrakottakruka på Georgia O'Keeffes gamla ranch i New Mexico. Rosa sand, en handvävd filt på en träbänk, silhuetten av en blommande kaktus mot en försiktigt rodnande himmel. 
 
Inner Space
En meditativ salviagrön för dig som tror på liv i inre rymden.
 
Albatross
Långt ute till havs, på en fransk arbetarjacka eller på en anspråkslös container hittar man denna ständigt moderna stålblå.
 
Sketch For Summer
En mättad krämig gul precis innan magic hour, när solen hänger tung, lat och nöjd. Nöjdare gul får man faktiskt leta efter. 
 
Off Season
Färgen hos ett sömnigt Toscana sent i september. Eller det torkade gräset i Andrew Wyeths målning “Christina’s World”. En varm beige som äntligen får ta igen sig i lågsäsongens sävliga bris.  
 
Dingo
Lite lejon, lite 70-tal, lite manchesterbyxa på BMX-cykel med långt hår fladdrande i vinden i nerförsbacke i San Francisco.
 
Playlist:
Lisa & Leo har också satt ihop en playlist som de tycker kompletterar paletten. Här finns låtar de hör i huvudet när de ser en viss färg och, tvärtom, låtar som tagit dem till en plats som i sin tur lett dem till en färg. Låtar som får en att vilja äta hel fisk till lunch eller sitta i bilkö på Fountain Avenue i LA och beundra den fulländade lilablå nyansen hos ett hus man aldrig kommer se insidan av. Öppna Spotifylistan HÄR
 
 

Lite kort om Klints resa fram tills nu

Hittills har ca 2000 kunder valt färg med Klint. Det har målats allt från badrumstak och sovrum till knopplister och krukor, allt med färg som levererats hem direkt till dörren i en påse, inom 1-3 dagar efter beställning. 
“Vi är väldigt tacksamma för gensvaret vi fått från våra kunder och samarbetspartners efter lansering i Sverige. 8,6/10 i genomsnittligt kundbetyg visar att vi börjar hitta rätt i vårt erbjudande, men vi har många kul idéer kvar att förverkliga. Vi har även hunnit förtydliga vår vision - att inspirera och hjälpa dig skapa ett hem du älskar att komma hem till. Ett häftigt exempel vi har sett hittills är till exempel vår K60 — Fiji i ett vardagsrumstak hemma hos Henrietta Fromholtz. Den gick så fint ton-i-ton med himlen utanför, att det plötsligt kändes som att man var utomhus. Det blir man glad av!”
 
Vill du veta mer? Besök www.klinthome.se
Önskas prover eller pressbilder? Kontakta TresPR eller Plodder PR. Pressbilder når du även via TresPRs bildbank.
Vi nås även på mail eller mobil:
Tres PR: info@trespr.se  -  0709-838855
Plodder PR: ulrika.gorefalt@plodder.se - 0708-270553

 
Website
Instagram
Facebook
Copyright © *2019* *Tres PR Plodder PR*, All rights reserved.
*|IFNOT:ARCHIVE_PAGE|* *|LIST:DESCRIPTION|*

Our mailing address is:
*|HTML:LIST_ADDRESS_HTML|* *|END:IF|*

Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

*|IF:REWARDS|* *|HTML:REWARDS|* *|END:IF|*