Nytt mönster inför höstsäsongen!

Spira Of Swedens senaste mönster, Äppel-Päppel, är inspirerat av knotiga grenar, äppelblommor, mystiska gömmor och små djur. Som formgivare står fantastiska Lina Schnaufer. Detta är hennes andra mönster för Spira och vi är så glada över vårt fina samarbete. Bekanta dig med vårt senaste mönstertillskott!

Mixa med flera mönster

Spira skapar tidlösa textiler för hållbara hem och som alltid går nya mönster att mixa med tidigare kollektioner. Som på bilden ovan där kuddfodral i Äppel-Päppel mönstret trivs bra ihop med kuddarna Stripe och Dotte

Produktinformation
Kuddfodral finns i butik V. 34
Design: Lina Schnaufer
Mått: 50 x 50
Färg: Finns i mineralgrön, honung, natur och asfalt
Rek. konsumentpris: 250 sek

Hembonat och mysigt 

Mönster förgyller vilket hem som helst och skapar en mysig och välkommnande känsla. Här syns Äpple-Päppel som gardin och duk. Finns även att köpa som metervara.

Visste du att?
Våra tyger är Oeko-tex godkända vilket innebär att de är fria från ohälsosamma kemikalier. Våra tyger trycks även i Lettland där produkterna också sys.
 
Produktinformation
Lansering av tyget sker i butik V.34
Design: Lina Schnaufer
Färg: Finns i mineralgrön, honung, natur och asfalt
Rek. konsumentpris på metervara: 400 sek/ meter

Fin bricka för fikat

En vacker inredningsdetalj i köket eller en extra guldkant till fikat. Spiras bricka i Äppel-Päppel mönster finns i fyra olika färgställningar - mineralgrön, honung, natur och asfalt. Brickorna är försedda med tyg som ger ytan en tydlig textil struktur. Varje bricka blir även unik eftersom mönstrets placering varierar.

Produktinformation
Brickan finns i butik V. 34
Design: Lina Schnaufer
Mått: Ø46 cm
Färg: Finns i mineralgrön, honung, natur och asfalt
Rek. konsumentpris: 360 sek
Lina Schnaufer är verksam illustratör och mönsterformgivare med bas i Göteborg där hon driver sitt eget företag sedan examen från designprogrammet vid Högskolan för Design & Konsthantverk. Äpple-Päppel är Linas andra textilmönster. Hon har tidigare ritat flera tapetkollektioner åt Midbeck och illustrerat bla barnböcker.

Lite kort om Spiras resa fram tills nu

Spira of Sweden startades av tre kvinnor med en vilja att inreda med mönster och färg. Hållbar inredning som tålde att slitas på och som kunde kompletteras med nya mönster efter säsong. Deras stora intresse var och är textil. De har alltid älskat att sy och skapa. De drivs av skaparglädje och känsla och ångrar inte sitt val att starta ett textilföretag.

Att de inte kände till branschen eller hade någon erfarenhet av den var inget som skrämde dem. I ett nära samarbete med flera formgivare har Spiras formspråk vuxit fram och tillverkningen som startade i Sverige har flyttats till Europa med undantag för kollektionen Kompisar som trycks i Indien. De har ett nära samarbete med tillverkarna vilket ger dem möjlighet till att påverka och komma nära produktionsledet.
Idag är Spira ett varumärke med välfylld produktportfölj av härliga, glada och vackra mönster på såväl metervara som uppsydda produkter och inredningsdetaljer. Företaget har hunnit fylla 17 år och planerar för 17 år till, minst!

”Många år har gått seden starten och idag är vi två som driver företaget mycket har hänt men fortfarande finns de ursprungliga drivkrafterna kvar i det som idag är Spira. Att skapa tidlösa mönster i vackra färger som går att kombinera i det oändliga och som gör vardagen lite roligare”, säger Susanne och Lena på Spira of Sweden.
Bilder och utlån
Kontakta Ulrika på Plodder PR ulrika.gorefalt@plodder.se
eller Mia Bolin på Tres PR info@trespr.se

Du är alltid välkommen att höra av dig vid frågor eller önskemål om lån!
Website
Instagram
Facebook
Copyright © *2022* *Tres PR Plodder PR*, All rights reserved.