Se höstens nyheter från Rotordesign
A10:29

Rotordesign lanserar under hösten en rad produkter. Det blir nytt material i form av munblåst glas från Bergdala Glasbruk men även nya färgtoner genom att den signifikativa serien Signatur nu även kommer i den mjukare färgtonen blond, samma gäller för Stripes. Vidare blir det vackra julgransmattor i ofärgad ull, stilrena ljuslyktor, katten Selma och vackra skärbrädor mm.  Allt tillverkat i Sverige, närmare bestämt i Lidköping, Färjestaden, Borås, Sölvesborg, Begdala och Fristad!
 
SVENSKTILLVERKAT - HÅLLBART - HANTVERK

Välkommen förbi montern och bekanta dig med nyheterna samt hämta pressmaterial och pressgåva.

Samtliga nyheter presenteras även nedan.

Säg hej till SIGNATUR BLOND
by Rotordesign


Det var med SIGNATUR som Rotordesign en gång startade. Året var 1997 och designern Magnus Fortmeiier formgav det som kom att bli varumärkets signum och trogna ledsagare under alla år. Idag har serien en stark igenkänning och kan sälla sig till de moderna klassikerna. En serie som inte enbart formmässigt bär en tydlig avsändare utan som även är ett bevis på vad Rotordesign eftersträvar att presentera- ett hantverk i kombination med modern design och optimal funktion. Serien består av allmugg, portionsskål och serveringsskål. Den klassiska och välbekanta SIGNATUR i svart får nu sällskap av en ny kulör.
 
Möt SIGNATUR BLOND, en vacker och vilsam ljus kulör som blir ett fint komplement till de svarta. En färgställning som har stark anknytning till keramiken som material och som klarar sig lika bra på egen hand som i sällskap av SIGNATUR i svart. Samtliga produkter tillverkas av hantverkskunniga händer vid Lidköpings Porslinsfabrik.

Produktinformation
Signatur BLOND

All-mugg, Portionsskål, Serveringsskål -
Made in Lidköping

Design: Magnus Forthmeiier
All-mugg BLOND: 20 cl                           
Rek konsumentpris: 249 sek/st
Portionsskål BLOND: 40 cl                      
Rek konsumentpris: 279 sek/st
Serveringsskål BLOND: 300 cl                
Rek konsumentpris: 599 sek/st
I butik september 2022

 

Rotordesign introducerar svenskt glas
FLEX blåst i Bergdala Glasbruk


Rotordesign som ofta förknippas med grafiska mönster, keramik och de klassiska julbockarna, bygger nu ut sortimentet med fler användbara produkter i modern design. Under hösten introduceras två multifunktionella glascylindrar, vars användningsområden är många: exempelvis vas, burk, kruka, förvaring av torrvaror eller lykta. En klassisk form i vackert glas med tillhörande lock/underlägg av vitbetsad björk. Två typiska material för skandinavisk design som breddar Rotors sortiment och ger konsumenten möjlighet att välja hållbart producerade produkter. Precis som övrigt sortiment hos Rotordesign sker tillverkningen i Sverige. Glaset blåses för hand av anrika Bergdala Glasbruk och trädetaljen produceras i Fristad.
För formgivaren Magnus Forthmeiier är ett gediget hantverk kombinerat med funktion och god design, en ledstjärna.

Produktinformation
FLEX med lock/underlägg- Made in Bergdala & Fristad
Design: Magnus Forthmeiier
FLEX låg mått H 11 cm/B 11 cm
Lock/underlägg av björk, mått H 2 cm/B 12,5 cm
Rek konsumentpris: 750 sek
FLEX hög mått H 26 cm/ B 11 cm
Rek konsumentpris: 990 sek
I butik september 2022


 

Selma
by Rotordesign


"I sagans skog där snurrar sagans slända
och spinner tråd som blank som solen är
i sagans skog kan nästan allting hända,
och nästan allting händer också där!"
Katten blåser i silverhorn från 1945, Lennart Hellsing

Katten Selma är en ny karaktär som äntrat Rotordesigns formvärld. Där finns inga kopplingar till Hellsings katt, men väl en flirt med den tid då han började skapa så många figurer som kommit att bli en stor del av vår svenska bild- och textskatt. Rotordesigns Selma är en ny grafisk kompis i sortimentet som flirtar med 50-talet och blir ett fint komplement till de andra figurerna Åke och Buster. Med Selma, Åke och Buster hoppas Rotordesign användaren får många nya fina stunder, kanske snurrar sagans slända även kring dessa?
Rotordesigns tydliga form- och tillverkningsvision som bygger på hållbar design och produktion gäller självfallet även Selma. De olika produktgrupperna är alla tillverkade i Sverige, närmare bestämt i Borås, Färjestaden och Sölvesborg. Bakom designen står Rotordesigns grundare Magnus Forthmeiier.

Produktinformation
Kuddfodral, kökshandduk, bricka och disktrasa – Made in Borås, Färjestaden & Sölvesborg
Design: Magnus Forthmeiier
Kuddfodral: 47x47 cm, 100% bomull, made in Borås
Rek konsumentpris: 399 sek/st
Kökshandduk: 50x70 cm, 50% bomull/50% Lin, made in Borås
Rek konsumentpris: 149 sek/st
Bricka: 20x27 cm, laminerad björkfaner, made in Färjestaden
Rek konsumentpris: 239 sek/st
Disktrasa: 17x20 cm, made in Sölvesborg
Rek konsumentpris: 39 sek/st
Samtliga produkter återfinns i svart/grå/beige.
Finns i butik september 2022

 

STRIPES
by Rotordesign


STRIPES är en av Rotordesigns signaturserier. En kollektion som tydligt visar den självklara kopplingen till det grafiska språket och att god design är både självklar och lättillgänglig. De tidigare färgställningarna, svart och gult, kompletteras nu med en lite mjukare beige nyans. De tre färgerna bildar tillsammans, eller var för sig, en fin inramning av bricka och skärbräda. Den nya ljusare färgställningen är en del av Rotordesigns samlade grepp av höstens nyheter- att ge sortimentet en större bredd och möjlighet att blanda de lite hårdare grafiska uttrycket med mjuka nyanser. Kombinera därför gärna STRIPES med exempelvis den nylanserade SIGNATUR BLOND med tillhörande produkter i björk.
 
Samtliga delar är formgivna av Magnus Forthmeiier och tillverkade på Öland, i Färjestaden.

Produktinformation
Rund bricka, serveringsbricka och skärbräda - Made in Färjestaden
Design: Magnus Forthmeiier
Rund bricka: 38 cm, laminerad björkfaner                 
Rek konsumentpris: 429 sek/st
Bricka: 20x27 cm, laminerad björkfaner                     
Rek konsumentpris: 239 sek/st
Skärbräda: 40x17 cm, MDF vändbar                           
Rek konsumentpris: 329 sek/st
I butik augusti 2022
 

En kvartett i trä

By Rotordesign


En kvartett i trä Rotordesign utökar sitt sortiment av träprodukter och välkomnar BJUDA, BARKIS, STELLA & SOLO, en rad funktionella och stilrena kompisar till hemmet.

BJUDA & BARKIS
Två skärbrädor i olika storlek av stavlimmad björk med fasad underkant för bättre grepp och med fin detalj på ovansidan med Rotormärket infällt som intarsia av ek. En skärbräda av hög kvalitet som kan användas vid matlagning eller vid servering av exempelvis ost och charkisar vid matbordet.

STELLA
Rotormärket är inte enbart ett tydligt signum utan även formmässigt tilltalande. Det är något visst med den bekanta ihåliga cirkeln. I STELLA får den ta form i ett grytunderlägg tillverkat av svartbetsad björk.

SOLO
En enkel och tilltalande ljuslykta. Även här går cirkeln igen. Genom den svarvade kroppen skapas en mindre botten som skapar en känsla av att ljuset svävar ovanför bordsytan.

Produktinformation
Made in Fristad
Design: Magnus Forthmeiier
BARKIS: Stor skärbräda av stav-limmad björk.
Mått: 20 cm x 37 cm                   
Rek konsumentpris: 399 sek/st
BJUDA: Liten skärbräda av stav-limmad björk.            
Mått: 28,5 cm x 43 cm                
Rek konsumentpris: 499 sek/st
STELLA: Grytunderlägg av svartbetsad björk.              
Mått: 18,5 cm                    
Rek konsumentpris 249 sek/st
SOLO: Ljuslykta av vit- eller svartbetsad björk.            
Mått: 11 cm/ H 2,5 cm      
Rek konsumentpris: 199 sek/st
I butik september 2022
 

Julgransmattor
By Rotordesign


"En jul när mor var liten,
hörde hon hur någon en kväll
stod där ute och stampa’
och gav dörr’n en smäll.
In där klev en julebock,
skäggig och med luden rock,
han tog ur en påse
små paketer opp.”

Julbocken Alice Tegnér

Julen har en rad klassiska figurer som man ogärna är utan, julbocken är en sådan. Hos Rotordesign har den länge varit den tongivande julsymbolen i sortimentet. Många känner igen de stilrena bockarna i keramik eller trä som är lika fina i sig själva genom sin tydliga form eller när de stolt bär upp ljuset på sin rygg. Rotordesign presenterar i höst två stilrena julgransmattor av ofärgad ull med enkel brodyr och bandkant i rött eller beige. Ullen är tvättad med såpa och har en tillverkningsprocess helt fri från kemikalier. Sömnad och brodyr sker i Borås. Komplettera gärna med andra klassiska julprodukter från Rotordesign som exempelvis textil, brickor eller någon av de klassiska julbockarna.

Produktinformation
Julgransmattor - Made in Borås
Design: Magnus Forthmeiier
Julgransmatta av ofärgad ull med brodyr och bandkant, mått 95 cm
Finns i två färgställningar: beige/beige eller beige/röd
Rek konsumentpris: 995 sek/st
I butik oktober 2022

SVENSKTILLVERKAT - HÅLLBART - HANTVERK

ROTORDESIGN

Med ett tydligt grafiskt formspråk, personlighet och humor är Rotordesign sedan 1997, ett verkligt fint exempel på hållbar, svensk formgivning av produkter ämnade att användas dagligen. Produkter som tydligt signalerar både form och funktion och blir nya favoriter i hemmen, eller som grundaren Magnus Forthmeiier säger: "Jag vill göra produkter att älska och att leva länge med”.

En av huvudparollerna för Rotordesign är hållbar tillverkning. Här är det inte enbart tomt prat, utan varumärket kan trovärdigt och sanningsenligt kommunicera hela tillverkningsprocessen, från ax till limpa. Rotordesign begränsar sig inte till Made in Sweden, utan här talar man med stolthet om mångåriga samarbeten, inte sällan över generationerna, med tillverkare runt om i Sverige. Made in Fristad, Tranemo eller Lidköping till exempel!



 

Pressbilder finner ni i Tres PR:s bildbank

Vid behov av hjälp kring pressrelaterade frågor, utlån eller liknande, kontakta:
Tres PR

Showroom, Kungsklippan 11 A, Stockholm
Mia Bolin, info@trespr.se
Telefon: 08-6536060 eller 070-9838855
Webb: www.trespr.se

Plodder PR
Hamntorget 3, Helsingborg
Ulrika Görefält, ulrika.gorefalt@plodder.se
Telefon: 0708-270553
Webb: www.plodder.se
Copyright © *|2019|* *|Tres PR & Plodder PR|*, All rights reserved.
*|IFNOT:ARCHIVE_PAGE|* *|LIST:DESCRIPTION|*

Our mailing address is:
*|HTML:LIST_ADDRESS_HTML|* *|END:IF|*

Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

*|IF:REWARDS|* *|HTML:REWARDS|* *|END:IF|*