Säg hej till Popglas 4,5 & 6

En idé och tanke på ett middagsbord dukat med Popglas för 12 personer där var glas har sitt färgspråk, ligger som gemensam målbild hos de tre bröderna Mårten, Henrik och Gustav Cyrén.  Hösten 2021 presenterades de tre första gladrandiga versionerna. I höst kommer glas 4,5 & 6 och därmed är hälften lanserade. Sex versioner av pappa Gunnar Cyréns glas, som ursprungligen presenterades 1967. Sex glas som tillkommit under otvungna former. Inga strikta planer utan intuitivt och lekfullt.
Bekanta dig med glas 4,5 & 6!

 
Varje glas i kollektionen har sin egen identitet och ska klara sig lika bra på egen hand som tillsammans med övriga varianter. De spelar olika roller. Vissa är mer kontrastrika och tar stor plats, andra mer lågmälda. ”Tanken är att de ska skilja sig åt, tillåtas vara lite busiga och ha en egen, tydlig identitet”, säger Mårten Cyrén.
För de tre nya versionerna lades stor vikt vid att skapa kontraster mellan färgerna utan att blanda in vitt. ”Vi tyckte att det vita gav en fin kontrast till de tre första glasen som kom 2021. Samtidigt ville vi inte att det skulle bli något genomgående tema. Vi tänker inte på glaskollektionen enligt något förutbestämt färgschema. Målet är snarare att skapa enskilda karaktärer som klarar sig själva. De passar ihop eftersom de egentligen är ganska olika. Det är det som gör kollektionen. Nu har vi 6 individer, målet är 12”, fortsätter Mårten.

Inbjuder till fest!

Med den tanken ges bröderna Cyrén möjlighet att börja om på nytt varje år som processen att ta fram nya Popglas drar i gång. Något som de alla känner bara blir roligare och roligare. Till nästa tillfälle har de dessutom 50–60 olika varianter att utgå ifrån. Prover som tagits fram under resans gång tillsammans med mästerblåsarna Mikael och Stefan i Ulvens Glashytta utanför Uppsala.
Mårten, Henrik och Gustavs fantasi och målbild att duka upp det lekfulla, personliga och färgsprakande bordet med ett dussin Popglas, alla med sin egen personlighet närmar sig. Hälften är klara. Det blir kalas för dessa också. Popglas inbjuder nämligen till fest!
 
Nr 4 Blå/beige
Ett lite mer nedtonat glas med lugn, välbalanserad färgsättning. En sympatisk färgkombination.
Nr 5 Grön/orange
Grönt och orange är komplementfärger och det ljusgröna som samspelar ger en kontrast.
Ett färgsprakande, livligt glas.
Nr 6 Blå/röda
Tänk inte så mycket på ton i ton och att det ska passa ihop. En spännande färgsättning för en djärvare dukning.
 
Rek konsumentpris: 2170 sek
Inköpsställe: Popglas webshop, Svenst Tenn, Nationalmusem

 

Gunnar Cyrén – alltid i god form

Gunnar Cyrén (1931–2013) var utbildad på Konstfack där han fick de högsta betyg som någonsin utdelats på metallinjen och gick ut som skolans mest förtjänstfulle elev. I slutet av 1950-talet lockades han till Orrefors där det snart skulle visa sig att den nya konstnären var ett lyckokast för bruket. 1966 fick han Lunningpriset – den tidens största designerkännande i Skandinavien – och två år senare blev Gunnar Cyrén konstnärlig ledare för Orrefors. Men redan 1970 klev han av och blev sin egen: silversmed, glaskonstnär och industridesigner. Han grundade sin egen silversmedja i hemstaden Gävle och fortsatte som frilans att arbeta för Orrefors. 1991 skapade han brukets storsäljare, Nobelservisen, till vilken han även ritade besticken.
Bilder och utlån
Kontakta Ulrika på Plodder PR ulrika.gorefalt@plodder.se
eller Mia Bolin på Tres PR info@trespr.se Du är alltid välkommen att höra av dig vid frågor eller önskemål om lån.
Nyfiken på att veta mer? Gå in på Popglas.se
Website
Instagram
Copyright © *2019* *Tres PR Plodder PR*, All rights reserved.
*|IFNOT:ARCHIVE_PAGE|* *|LIST:DESCRIPTION|*

Our mailing address is:
*|HTML:LIST_ADDRESS_HTML|* *|END:IF|*

Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

*|IF:REWARDS|* *|HTML:REWARDS|* *|END:IF|*