NEWS 2023

Alba: Mika Lindblad
Tipp: Charlotte von der Lancken
Ostra: Margarita Matiz Bergfeldt
Bowie: Filippa Reuterswärd

 

Nyheter framtagna för KLONG av formgivarna Mika Lindblad, Charlotte von der Lancken, Margarita Matiz Bergfeldt och Filippa Reuterswärd.
 

ALBA: Mika Lindblad

Med Alba får Klong en ny, stilren och vacker vas som blir ett statement för hemmet − en centerpiece, ett smycke för den formkräsne, en morgondagens klassiker. Alba är en vas på ett nytt sätt. Den utmanar vårt konventionella sätt att dekorera med blommor i vaser. Grenar, blad eller blommor kan placeras mellan den inre och yttre skålen och bildar ett vackert stilleben. Relationen mellan skålarna formar den perfekta vinkeln för snittblommor. Stjälkarna får gott om vatten och vilar utan att tyngas mot den runda glaskanten.
 
”Alba är namngiven efter soluppgången, inspirerad av tidiga sommarmorgnar när allt vaknar till liv. Vasen får ta plats, med en stor glasvas likt en aura runt solen med dess gyllenfärgade glob av mässing som till synes svävar i dess mitt”, säger Mika Lindblad.

Produktinformation
Rek konsumentpris: Alba rund 4 000 SEK, Alba Cylinder 3 500 SEK
Mått: Alba finns i två storlekar. Rund: 30 cm i diameter, 25 cm i höjd. Cylinder: 16 cm i diameter, 28 cm i höjd
Material: Glas med insats av mässing
 

TIPP: Charlotte von der Lancken


Dekorativ, effektfull och överraskande. Tre ord som väl beskriver Charlotte von der Lanckens nya produkt för Klong. Tipp är på samma gång klassiskt tidlös och lekfull. Den vinklade cylindern gör att ljuslågan synliggörs och reflekteras vackert mot cylinderns insida. En produkt som är vacker i sin ensamhet men skapar fantastiska miljöer och effekter i grupp. Genom de tre olika höjderna framträder en vacker dynamik.
”Jag ville göra någonting enkelt och tidlöst och samtidigt poetiskt och funktionellt”

Produktinformation
Rek konsumentpris: 1 150 SEK
Mått: Tipp kommer i en installation om tre separata ljushållare. Höjd: 55-100 mm, bredd: 75-100 mm, diameter: 57 mm
Material: Mässing

OSTRA: Margarita Matiz Bergfeldt


Ostra är Margaritas andra produkt för Klong, ett sidobord som kan konsten att kombinera smart funktion med tydlig design. Den tidigare lanseringen Twilight bär stark formgemenskap med årets nyhet Ostra som precis likt Twilight är en produkt som balanserar mellan funktion och skulptur.  Sidobordet är inspirerad av tid, rum, illusion och 1600-talets konsolbord vilka placerades nästan uteslutande i korridorer och foajéer i storslagna herrgårdar och palats. Ostra är skapat för att passa alla tänkbara hem och utrymmen genom en tidlös design. Delningen mellan de halvcirkulära reflekterande och matta ytorna skapar illusionen av en cirkulär bas som förbinder området mellan spegeln och den verkliga världen. Bordet blir en skulptur och ett samtalsämne som speglar miljön och de objekt som du placerar på den.

Produktinformation
Rek konsumentpris: 5 500 SEK
Mått: Höjd: 80-104 cm, bredd: 60 cm, djup: 30 cm
Material: Bordstopp i mässing, bordsben i pulverlackad stål
 

BOWIE: Filippa Reuterswärd


Nu har Filippa åter formgivit åt Klong. De tidigare lanseringarna Kluster och Moontool får sällskap av en ny produkt. Vi presenterar BOWIE- ett smycke för det dukade bordet. Med den klassiska flugan i åtanke fann Filippa Reuterswärd idén till BOWIE. En stilren och vacker detalj − en servettring i mässing eller rostfritt stål. ”Jag fick en idé om att göra ett litet smycke som omedelbart skapar festkänsla på det dukade bordet”, säger Filippa. ”Vi samarbetar endast med formgivare som vågar skapa egna uttryck, utan att följa trender och är därför glada över att vårt samarbete med Filippa fortsätter. Filippa känner oss och vårt varumärke väl, hon vet precis vad vi önskar förmedla och hur vi vill upplevas. Bowie är verkligen en produkt som tillför en exklusiv känsla och adderar det lilla extra, samtidigt som den är stilren och harmonisk i sitt uttryck, precis så som vi önskar att Klong ska upplevas”, säger Georg Hedendahl VD på Klong.

Produktinformation
Rek konsumentpris: 2-pack, 475: -
Mått: L: 95 mm B: 48 mm D: 42 mm
Material: mässing eller rostfritt stål
Facebook
Instagram
Website
Pressbilder kontakta Mia på Tres PR eller Ulrika på Plodder PR

Tres PR

Showroom, Kungsklippan 11 A, Stockholm
Mia Bolin, info@trespr.se
Telefon: 08-6536060 eller 070-9838855
Webb: www.trespr.se

Plodder PR
Ulrika Görefält, ulrika.gorefalt@plodder.se
Telefon: 0708-270553
Webb: www.plodder.se
Copyright © *|2019|* *|Tres PR & Plodder PR|*, All rights reserved.
*|IFNOT:ARCHIVE_PAGE|* *|LIST:DESCRIPTION|*

Our mailing address is:
*|HTML:LIST_ADDRESS_HTML|* *|END:IF|*

Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

*|IF:REWARDS|* *|HTML:REWARDS|* *|END:IF|*