Svensktillverkat −
en självklarhet för Rotordesign

Made in Fristad
Träprodukter


En av huvudparollerna för Rotordesign är hållbar tillverkning. Här är det inte enbart tomt prat, utan varumärket kan trovärdigt och sanningsenligt kommunicera hela tillverkningsprocessen, från ax till limpa. Rotordesign begränsar sig inte till Made in Sweden, utan här talar man med stolthet om mångåriga samarbeten, inte sällan över generationerna, med tillverkare runt om i Sverige. Made in Båstad, Tranemo eller Lidköping till exempel!

I detta pressmeddelande hälsar vi på i hos Svensk Trädesign Fristad. Ett familjeföretag vars erfarenhet och kunnande grundar sig på över 45 år i branschen. Produktionen är modern och flexibel, belägen strax norr om Borås. Här arbetar Per, Kurt, Marianne och Miroslav med såväl bearbetning och lackering av små detaljrika arbeten som tillverkning av större enheter. Allt började genom att Kurt, vid denna tid anställd som kamrer vid en lampfabrik, såg möjligheten till att förbättra tillverkningen av företagets produkter. En rad lyckade försök till att utveckla produkten i en verkstad på hemmaplan fick honom att sadla och lade grunden till det som idag är Svensk Trädesign. Ett innerligt intresse, nyfikenheten kring trä som material och uppbyggd erfarenhet visade sig vara starkt nog för att våga ta steget ut. Jobbet som kamrer lämnades efter 17 år och inledningen av Svensk Trädesigns resa inleddes.

Idag 45 år senare är det ett väletablerat företag som levererar till flertalet kunder, däribland Rotordesign. Här tillverkas de ikoniska julbockarna, träfat, skärbrädor och ljusstakar. Vi ställde några frågor till Per, yngsta generationen hos Svensk Trädesign, för att få en djupare inblick i deras verksamhet.

Vad driver dig som producent
Att hela tiden hitta nya lösningar på olika sätt att tillverka. Dessutom att försöka förbättra och att effektivisera det man redan håller på med är absolut drivkrafter som producent. Man lär sig hela tiden något nytt om varje träslags egenskaper då det kan skilja ganska mycket från träslag till träslag.

Hur är det att driva ett familjeföretag? Vilka roller har ni?
Fördelen med att driva familjeföretag är helt klart att vi känner varandra utan och innan och har samma tankesätt i det allra mesta. För vår del funkar det alldeles utmärkt då vi hela tiden drar åt samma håll. Min far är gammal kontorist från början så han tar fortfarande hand om bokföring och fakturering. Min mor hjälper till där hon gör mest nytta men mest att packa varor. Förutom familjen har vi en medarbetare som heter Miroslav. Han behärskar alla delar i produktionen, men hanterar mestadels lackeringen. Jag själv är helst på alla ställen samtidigt:) Men det jag sysslar med är produktion på alla ställen, programmering av våra två datastyrda NC-fräsar, tar fram nya modeller till kunder, planerar produktionen, köper in material, kundkontakt, frakter. Ja helt enkelt det mesta förutom bokföring och fakturering då.

Vilken typ av tillverkning bedriver ni? 
Vi är ju ett tillverkande företag i träbranschen där vi tillverkar en mängd olika prylar i de flesta trä- och skivmaterial. Vår styrka är att fräsa olika produkter i våra datastyra NC-fräsar. Det är dock många arbeten som innebär direkt handpåläggning med efterföljande putsning, borrning mm för att få till en färdig produkt. Ofta är det någon typ av ytbehandling som görs innan produkten är klar till kund.

Blev det som du tänkte?
Om det blev som jag tänkte...har aldrig direkt reflekterat över detta men det går både upp och ner. Oftast helt ok med jobb men har varit perioder med antingen lite för lite eller som just nu för mycket att göra med är ju så det är och får bara acceptera det:)

Om du skulle beskriva din känsla för ditt företag/tillverkning med tre ord. Vilka skulle det vara?
Tre ord om företaget...vad som är viktigt för oss är: Kvalitet, hålla leveranstider och inga överpriser.

Kila in i tillverkningen hos Svensk Trädesign i Fristad, Borås
För information relaterad till press samt utlån, kontakta:
Tres PR

Showroom, Kungsklippan 11 A, Stockholm
Mia Bolin, info@trespr.se
Telefon: 08-6536060 eller 070-9838855
Webb: www.trespr.se

Plodder PR
Ulrika Görefält, ulrika.gorefalt@plodder.se
Telefon: 0708-270553
Webb: www.plodder.se
Copyright © *|2019|* *|Tres PR & Plodder PR|*, All rights reserved.
*|IFNOT:ARCHIVE_PAGE|* *|LIST:DESCRIPTION|*

Our mailing address is:
*|HTML:LIST_ADDRESS_HTML|* *|END:IF|*

Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

*|IF:REWARDS|* *|HTML:REWARDS|* *|END:IF|*