FINE LITTLE DAY PRESENTERAR FW23

- Sedan Fine Little Day etablerades 2007 har vår plattform passionerat spridit ordet om kreatörer, konstnärer och deras verk genom sociala medier, utställningar och produkter. 

- Vi har inspirerats av traditioner och det lustfyllda i att plocka fram en kär ägodel vid endast högtider. Produkter som inte nöts av ögat, utan glatt välkomnas varje år och som många gånger går i arv. Kollektionen Högtid formgiven av Elisabeth Dunker är en sådan och inbjuder till det lite mer utsmyckade att få ta plats. 

Kollektionen innehåller produkter för det dukade bordet, det säsongsflirtande mönstret Skiers som broderad duk och löpmeter, ett tryckt granrismönster på en bordslöpare och serveringsbrickor, dekorativa hängen i mässingpläterat stål och kort att skicka till en kär vän eller familjemedlem. 

NYA PRODUKTER I MÖNSTRET TALL

Mönstret Tall formgivet av Elisabeth Dunker har snabbt blivit ett klassiskt FLD mönster. I höst lanseras Tall på textil löpmeter, broderade kuddfodral i nya färger. Koppen Tall i samarbete med Kajsa Cramer får sällskap och bildar en porslinskollektion med skål, fat och julgranskulor med mönstret. 
NYA POSTERS
Nu lanseras två nya samarbeten och nya postermotiv av redan älskade konstnärer hos Fine Little Day som Isis Maakestad och Karin Cyrén

Bland de nya konstnärerna finner vi brittiska Moira Frith med hennes lekfulla illustrationer i vattenfärg. Hon är utbildad biolog och den botaniska floran är ofta närvarande i hennes bildvärld. För Fine Little Day har hon skapat fyra motiv- Botanic, Allium, Jumbo och Pony

Brian McHenry är en konstnär från Irland som inte är bildad på klassiskt vis, men som arbetar med den största respekt för konsten. Han tecknar sig fram, bearbetar känslor och livsavgörande händelser i livet med pennan som verktyg. En person och ett konstnärskap som berör på djupet. Tre motiv inledes detta samarbete med; Charing cross, Mountain och Fly poster. 
FÖR BARNEN
Kollektionen Sea Sea Sea av Emilia Ilke får två nya produkter till barnens rum i form av två barnfiltar. Mönstren MANET och SNÄCKA i jacquardvävd borstad ekologisk bomull. 

Senaste i höst lanseras två broderade kuddfodral och en löpmeter textil och gardin som kommer passa barnens rum perfekt av japanska konstnären Mogu Takahashi. Även en ny tryckt linnetextil av Kristine Thenman presenteras i oktober, samtidigt som hon ställer ut nya keramiska verk i Fine Little Days galleri. 
 
Pressbilder: miljö- samt frilagda, laddas ner från bildbanken hos Tres PR

För mer information, högupplösta bilder eller produktlån till fotograferingar, kontakta Mia Bolin på Tres PR.

Tel: 070–983 88 55   E-post: mia@trespr.se

Facebook
Instagram
Website
Email