Rotordesign tipsar om hårda klappar

Hos Rotordesign finns ett stort julsortiment med de tidlösa Julbockarna i såväl keramik som trä. Snygga och praktiska julgransmattor, brickor till glöggen och härliga handdukar.

Allt självklart made in Sverige!
 

Julklappstips!

Signatur klär sig i orange by Rotordesign


Allmuggen i kollektionen Signatur- något utav Rotordesigns signaturprodukt– lanseras nu i den varma och vackra tonen Mandarin. En kulör som gifter sig väl med det grafiska uttryck Rotor så ofta förknippas med.
 
”Efter en lång period med dova naturfärger och grafiska uttryck
känns det angeläget att sätta lite färg på tillvaron. Detta vill jag
göra med hjälp av en vacker orange ton som jag kallar Mandarin”,
säger formgivaren Magnus Forthmeiier

Förutom Allmuggen kommer brickan Stripes i samma färgställning. Varm, härlig kulör som sätter färg på tillvaron och skapar dynamik i den annars så grafiska serien.

Produktinformation Signatur Allmugg i Mandarin
NYHET: Allmugg Made in Lidköping
Design: Magnus Forthmeiier
Volym: 20 cl
Material: stengods i glasyren Mandarin
Rek konsumentpris: 279 sek/st

 

Krukor i Töreboda-lera


Historiskt sett har Töreboda varit bekant för sin lera och produktion av tegel, takpannor, blomsterkrukor mm. Idag för Töreboda Krukmakeri traditionen vidare som landets största tillverkare av blomkrukor. All lera grävs ut från bygden och tillverkas därefter i krukmakeriet. Idag hämtas exempelvis leran från schaktningen vid bygget av höghuset Baltzar i Töreboda. Mer närproducerat kan det inte bli!
I september lanserar Rotordesign krukor i fyra olika blanka glasyrer och två storlekar. Alla tillverkade i Töreboda av den lokala leran. Made in Töreboda i dubbel bemärkelse.

Produktinformation Krukor by Rotor
NYHET: Glaserad kruka Made in Töreboda, reliefstämplad ”Rotor Made in Sweden”
Design: Magnus Forthmeiier
Mått: Kruka stor: Höjd 17 cm/Diameter 16 cm
Kruka liten: Höjd 12 cm/Diameter 12 cm
Material: glaserad lera
Färg: orange, röd, grön och svart
Rek konsumentpris: stor 350 sek/st , liten 250 sek/st

 

Munblåsta vaser från Bergdala Glasbruk


Rotordesign fortsätter sin resa att bredda sitt sortiment genom såväl material som färg. Senaste tillskottet är de stilrena vaserna ETAGE i svart, vit och mandarin. Genom att blåsas med underfång skapas en distinkt och tilltalande botten i klarglas medan övrig glaskropp är opakt. Mixen av klarglas och färg ger vasen ett visuellt svävande uttryck samtidigt som det bidrar till en känsla av härlig tyngd. Just mixen och de olika nivåerna i glaset har gett upphov till själva namnet − ETAGE.
En tidlös, skulptural form som är lika vacker på egen hand som fylld med blommor eller enkel gren.
”Känns fantastiskt att få ETAGE blåst av Bergdalahyttans hantverkskunniga glasblåsare. Ett glasbruk som varit i gång sedan 1889 och som vi med stolthet gärna förknippas med. Åter visar vi att Rotordesign menar allvar med att hålla vår tillverkning i Sverige för att både gynna inhemsk tillverkning och samtidigt hålla nere onödiga frakter över halva jordklotet. Det finns så fantastiskt mycket kunskap och fin produktion i Sverige och vi är gärna en del av den. Svensktillverkat-hållbart-hantverk”, säger Magnus Forthmeiier, formgivare och grundare av Rotordesign.


Produktinformation ETAGE by Rotor
NYHET: Munblåst vas Made in Bergdala
Design: Magnus Forthmeiier
Mått: Höjd 27 cm/Diameter botten 10,5 cm
Material: munblåst glas med underfång, botten i klarglas och ovandel opak
Färg: svart, vit och mandarin
Rek konsumentpris: 1 995 sek/st

SVENSKTILLVERKAT - HÅLLBART - HANTVERK

ROTORDESIGN

Med ett tydligt grafiskt formspråk, personlighet och humor är Rotordesign sedan 1997, ett verkligt fint exempel på hållbar, svensk formgivning av produkter ämnade att användas dagligen. Produkter som tydligt signalerar både form och funktion och blir nya favoriter i hemmen, eller som grundaren Magnus Forthmeiier säger: "Jag vill göra produkter att älska och att leva länge med”.

En av huvudparollerna för Rotordesign är hållbar tillverkning. Här är det inte enbart tomt prat, utan varumärket kan trovärdigt och sanningsenligt kommunicera hela tillverkningsprocessen, från ax till limpa. Rotordesign begränsar sig inte till Made in Sweden, utan här talar man med stolthet om mångåriga samarbeten, inte sällan över generationerna, med tillverkare runt om i Sverige. Made in Fristad, Tranemo eller Lidköping till exempel!

Pressbilder: miljö- samt frilagda, laddas ner från bildbanken hos Tres PR
För mer information, högupplösta bilder eller produktlån till fotograferingar, kontakta Mia Bolin på Tres PR.

 
TRES PR
Showroom: Kungsklippan 11 A, Stockholm
Mia Bolinmia@trespr.se
Tel: 070–983 88 55 
Website
Instagram
Email
Plodder PR
Ulrika Görefält,
ulrika.gorefalt@plodder.se
Telefon: 0708-270553
Website
Instagram
Email