Sedan Fine Little Day etablerades 2007 har vår plattform passionerat spridit ordet om kreatörer, konstnärer och deras verk genom sociala medier, utställningar och produkter. 

Vi har en spännande vår att se fram emot! Vi välkomnar vitamininjektionsfärger och karismatisk design, utställningar i FLD galleri, spännande samarbeten, limiterade kollektioner och klassiker i nya kostymer.

BOUQUET

Mönstret designat av Isis Maakestad har snabbt blivit en FLD-klassiker och finns redan i kollektionen som tryckt poster och jacquardvävda textilier. Nytt för säsongen är en tryckt linnetextil på metervara, gardiner och en generös oval bricka i mörkblått. Isis Maakestad är en konstnär som vi älskar att samarbeta med. Mycket av det vackra i hennes arbete kommer från det till synes obesvärat, ärliga och intuitiva sättet att uttrycka sig. Vi förförs av formerna, den livfulla paletten och den dynamiska spänningen som finns i mycket av hennes arbete. Den vibrerande nyansen "vallmoröd" för kuddfodralet BOUQUET gör oss glada.

RABBIT av Mogu Takahashi

Vi föll pladask för de lekfulla hoppande kaninerna av japanska konstnären Mogu Takahashi. I en dämpad vit/grön palett lanserar vi nu gardiner, ett kuddfodral med vinge, matchande necessärer i två storlekar och bordsunderlägg – perfekt bas till påskbordet. Så vackert matchat med gult. Tillverkad av 50% bomull och 50% linne.

Nytt porslin – KROKUS och CLOVER

Vi presenterar vår nya uppdaterade KROKUS-vas, nu tillverkad av porslinslera, exklusivt designad av talangfulla Kristine Thenman för Fine Little Day. Den här klockformade skulpturala vasen är inspirerad av barnens första vårbuketter och är ett blickfång till det rum den står i, precis som en krokus tidigt på våren! Missa inte detta poetiska, organiska mästerverk i vår kollektion. Tillverkad i två färgställningar, fyra storlekar och den vita kollektionen har en blandad matt och blank glasyr.

Som en ny uppföljningsprodukt i samarbetet med keramikern Kajsa Cramer välkomnar vi nu CLOVER, en handgjord kopp och fat i grön porslinslera. Fyrklövern har förknippats med tur och lycka i århundraden. Men det är inte allt, dessa vackra, gröna blad betyder olika saker för olika människor. I butik i april.

Nya muslins i nya storlekar

De mycket populära muslinfiltarna kan användas till mycket. Älskad av sin mångsidighet fungerar de både som sjal och filt. Den nya uppdaterade storleken 120x150 cm för mönstren VÅG och RAND gör att de fungerar som en sarong på stranden och färgen Picassoröd går inte obemärkt förbi. Design av Emilia Ilke.

SLÄNDA

Ett nytt, charmigt broderat kuddfodral SLÄNDA med en excentrisk insektsdesign av Amanda Hoffner. En iögonfallande mittpunkt i alla rum.

Pressbilder: miljö- samt frilagda, laddas ner från bildbanken hos Tres PR

För mer information, högupplösta bilder eller produktlån till fotograferingar, kontakta Mia Bolin på Tres PR.

Tel: 070–983 88 55   E-post: mia@trespr.se

Instagram
Website
Email