Fine Little Day Art Award 2024
 

2024 års pris tilldelas formgivaren och träkonstnären Carl Martinsson. Prisceremonin infaller den 28 juni och följs av en utställning med Martinssons verk hos Fine Little Day i Spinneriet, Lindome. Utställningen som bland annat innehåller en makeover på ett kök pågår fram till och med den 25 augusti 2024. 

Carl Martinsson, född 1991, arbetar som snickare, möbelformgivare och konstnär är utbildad på Högskolan för Design och Konsthantverk (HDK Valand) i Göteborg. Hans intarsia i trä imponerar med egensinniga gester och vackra kompositioner. Motivbilder och detaljer vandrar genom verken. Linjer, fält och konturer uppträder som föreställande motiv och abstrakta landskap, i briljanta bildbyggen. Det känns spontant, sofistikerat och originellt. Martinsson har den typen av respektingivande talang som är nödvändig för att förvandla simpla träbitar till konst. 
 

"Vi är förförda av Martinssons hantverksskicklighet och konstnärliga höjd och vill uppmuntra och lyfta fram hans extraordinära träkonst genom att ge honom FLD Art Award 2024."
                         - Elisabeth Dunker och Ulrika E. Engberg, grundare Fine Little Day. 


Om priset- att hylla konstformsutövare som inspirerar oss
Fine Little Day Art Award är ett oberoende pris för samtidskonst. Priset instiftades 2021 på eget initiativ av Fine Little Days grundare Elisabeth Dunker och Ulrika E. Engberg som också utser pristagaren utan någon ansökningsprocess. Syftet är att lyfta och uppmuntra den valda konstnären och hens arbete, som får 25 000 SEK och möjlighet att ha en utställning i Fine Little Days galleri. 

"Vi väljer ut en konstnär som ännu inte är så etablerad och vars arbete inspireras oss, säger Elisabeth Dunker. Den konstnären får en summa pengar och möjlighet att ha en utställning hos oss. FLD Art Award är inget man kan söka till utan det är vi som letar upp någon vi vill visa för världen. Det baseras på vår nyfikenhet och vilja att hylla konsten och konstutövare. 

Tidigare mottagare av priset
2021 Johanna Grigarová, mode- och textildesigner, Slovakien. 
2022 Emma Holmgren, konstbrodös och väverska, Sverige.
2023 Anna Danielsson, smyckeskonstnär, Sverige.  
 

Pressbilder: miljö- samt frilagda, laddas ner från bildbanken hos Tres PR

För mer information, högupplösta bilder eller produktlån till fotograferingar, kontakta Mia Bolin på Tres PR.

Tel: 070–983 88 55   E-post: mia@trespr.se

Instagram
Website
Email